Novice

 
Razvrsti po:
 
  • CELOVITA ENERGETSKA PRENOVA VEČSTANOVANJSKIH STAVB

    05. januar 2017

    USPOSABLJANJE UPRAVNIKOV VEČSTANOVANJSKIH STAVB organizira in izvaja Gradbeni inštitut ZRMK. Zadnje usposabljanje bo potekalo 10. in 18. januarja 2017 v dvorani A na Gospodarski zbornici Slovenije.
    Več
     
  • TRAJNOSTNA GRADNJA Z OKOLJSKIMI VIDIKI

    21. november 2016

    47. SEJEM NARAVA-ZDRAVJE od četrtka, 24. novembra, do nedelje, 27. novembra 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Gradbeni inštitut pripravlja v Stekleni dvorani, razstavno svetovalni prostor št. 35, bogat strokovni program za javne in zasebne investitorje, upravnike, predstavnike lokalnih skupnosti, državnih organov, zavarovalnic, bank, investicijskih skladov in stanovskih združenj, ki načrtujejo, nameravajo graditi ali prenoviti hišo oz. večstanovanjsko stavbo ali nameravajo uvesti model krožnega gospodarstva
    Več
     
  • SEJEM DOM plus 2016

    02. november 2016

    POVABILO na sejem Dom plus, od 9. do 13. novembra 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, Stebrna dvorana, razstavno-svetovalni prostor GI ZRMK, št. 15
    Več
     
  • Strokovna delavnica

    20. oktober 2016

    Energijska prenova javnih stavb – od obvez do uspešne izvedbe V torek, 25. oktobra 2016, GI ZRMK organizira skupaj z GZS - ZGIGM strokovno delavnico v zvezi z energijsko prenovo javnih stavb, ki bo potekala od 9.00 do 13.00 ure v dvorani na GZS na Dimičevi 13 v Ljubljani. Obravnavani bodo koraki za kakovostno pripravo projekta energijske sanacije stavb v javnem sektorju in vrsto tehničnih izzivov pri pripravi in izvedbi prenove (realna ocena prihrankov, dediščina, zagotavljanje kakovosti pri izvedbi). Na primerih referenčnih stavb (upravna stavba, šola, vrtec, zdravstveni dom) bodo prikazane analize stroškovno učinkovitih svežnjev ukrepov za energijsko prenovo v smeri doseganja sNES meril in izkušnje iz mednarodnega projekta IEE RePublic_ZEB (http://www.republiczeb.org). Vabljeni lastniki javnih stavb in zainteresirana strokovna javnost.
    Več
     
  • Energetska izkaznica stavbe

    18. oktober 2016

    Usposabljanje neodvisnih strokovnjakov za izdelovalce energetskih izkaznic stavb GI ZRMK, pooblaščeni izvajalec usposabljanja in preizkusa znanja za neodvisne strokovnjake za izdajo energetskih izkaznic, bo od 8. do 11. novembra 2016 izvedel strokovni program usposabljanja za pridobitev licence neodvisnega strokovnjaka za izdelavo energetskih izkaznic.
    Več
     
  • SOBRA 2016

    15. september 2016

    ODPRAVA POSLEDIC PO NARAVNIH NESREČAH Na sejmu SOBRA 2016, ki bo potekal od 22. do 24. septembra 2016 v Gornji Radgoni v organizaciji Pomurskega sejma bo GI ZRMK pripravil bogat strokovni program v zvezi z odpravo posledic ob naravnih nesrečah - potresi, poplave, plazovi in neurja. Predavanja, predstavitve in svetovanja so namenjen vsem zainteresiranim – strokovni in laični javnosti.
    Več
     
  • POVABILO NA 49. SEJEM MOS

    01. september 2016

    Na 49. sejem MOS v Celju, od 13. do 18. septembra 2016,vabljeni javni in zasebni investitorji, upravniki, predstavniki lokalnih skupnosti, državnih organov, zavarovalnic, bank, investicijskih skladov, stanovskih združenj, strokovnjaki in ostali zainteresirani, ki načrtujejo, nameravajo graditi ali prenoviti hišo oz. večstanovanjsko stavbo v nizkoenergijskem, pasivnem, skoraj nič-energijskem standardu ali spomeniško zaščiteno stavbo, razmišljajo o trajnostnem viru ogrevanja ali hlajenja ter iščejo poslovne priložnosti v modelih krožnega gospodarstva. Koristne informacije, nasvete in primere dobrih praks bodo zainteresirani pridobili brezplačno pri neodvisnih strokovnjakih na razstavno-svetovalnem prostoru GI ZRMK v dvorani J, št. 3.
    Več
     
  • DELAVNICA - SODOBNA VGRADNJA OKEN IN VRAT

    01. junij 2016

    Gradbeni inštitut ZRMK organizira strokovno delavnico Sodobna VGRADNJA OKEN IN VRAT ter pomen ZRAKOTESNOSTI pri skoraj NIČ-ENERGIJSKI gradnji ali prenovi stavb v torek, 14. junija 2016, od 9.00 do 14.00 ure v dvorani v 6. nadstropju Geološkega zavoda Slovenije, na Dimičevi ulici 14 v Ljubljani
    Več
     
  • EE-HIGHRISE, EKO SREBRNA HIŠA

    22. april 2016

    V četrtek, 21. aprila 2016, je potekal v Austria Trend Premium hotelu v Ljubljani na Dunajski cesti v neposredni bližini Eko srebrne hiše zaključni sestanek partnerjev demonstracijskega projekta EE-HIGHRISE iz programa FP7. Dogodek je bil namenjen predstavitvi načrtovanja in gradnje skoraj nič-energijske trajnostne stavbe ter rezultatov enoletnega monitoringa zainteresirani strokovni in laični javnosti.
    Več
     
  • NA GOSPODARSKEM RAZSTAVIŠČU ŽE SEDMA EKO KONFERENCA

    22. april 2016

    Eko konferenco, že sedma po vrsti, vsako leto organizira na svetovni dan Zemlje, 22. aprila, Društvo Planet Zemlja. Tudi letošnji dogodek je potekal pod pokroviteljstvom predsednika države, g. Boruta Pahorja, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Pokrovitelj natečaja Zeleno pero pa je bil dr. Igor Šoltes, član skupine Evropskih zelenih v Evropskem parlamentu.
    Več
     
 
Prvi1112131415ZadnjiVsi
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.