Novice

 
Razvrsti po:
 
  • LOKALNE POLITIKE ZA ZELENO ENERGIJO

    21. junij 2018

    Sestanek konzorcija mednarodnega projekta LOCAL4GREEN (Lokalne politike za zeleno energijo) iz programa Interreg Mediteran bo potekal v Ljubljani 10. in 11. julija 2018.
    Več
     
  • KONFERENCA - ENERGETSKI PREHOD KOT PRILOŽNOST ZA SLOVENSKO GOSPODARSTVO

    26. april 2018

    Konferenco z naslovom "Energetski prehod kot priložnost za slovensko gospodarstvo", ki je potekala 26. aprila 2018 na GZS v Ljubljani, je sooblikoval tudi GI ZRMK, saj ima na področju trajnostne gradnje in še posebej energije v stavbah bogate izkušnje tako doma kot tudi v mednarodnem merilu.
    Več
     
  • MEGRA - sejem GRADBENIŠTVA, ENERGETIKE, KOMUNALE IN OBRTI

    30. marec 2018

    V Gornji Radgoni bood 4. do 7. aprila 2018 potekal sejem MEGRA, na katerem se bo predstavil Gradbeni inštitut ZRMK s svojimi dejavnosti. V okviru slavnostne otvoritve sejma bo že tradicionalno potekala podelitev okoljskih priznanj Znak kakovosti v graditeljstvu.
    Več
     
  • PODELJEN OKOLJSKI PRIZNANJI ZNAK KAKOVOSTI V GRADITELJSTVU

    14. marec 2018

    V okviru slavnostne otvoritve 57. sejma DOM v Ljubljani sta bili podeljeni okoljski priznanji Znak kakovosti v graditeljstvu. Prejelo ga je podjetje AJM iz Pesnice pri Mariboru za Sodobno vgradnjo zunanjega stavbnega pohištva »AJM« lastne proizvodnje in podjetje MIK iz Vojnika pri Celju za Lokalno prezračevalno napravo MIKrovent, ki je plod slovenskega znanja.
    Več
     
  • POVABILO NA SEJEM DOM V LJUBLJANO od 13. do 18. marca 2018

    09. marec 2018

    Vse, ki gradite ali prenavljate, vas zanima kaj nam prinaša nova gradbeno prostorska zakonodaja, gradnja ali prenova v skoraj nič-energijskem standardu, kakšni so kriteriji za trajnostno gradnjo in vse o zeleni energiji vas vabimo na razstavno svetovalni kotiček GI ZRMK v Preddverje dvorane Kupola - levo in v dvorano Povodni mož, št. 5
    Več
     
  • POVABILO na strokovni posvet O KRITERIJIH ZA TRAJNOSTNO GRADNJO

    26. februar 2018

    STROKOVNI POSVET O KRITERIJIH ZA TRAJNOSTNO GRADNJO bo potekal v petek, 16. marca 2018, od 10.00 do 14.30 v dvorani na Galeriji na 57. mednarodnem sejmu DOM na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani na Dunajski cesti 18. Vabljeni javni in zasebni investitorji, projektanti, proizvajalci gradbenih materialov, tehnologij in sistemov, raziskovalci ter strokovnjaki, ki jih zanima področje trajnostne gradnje. Udeležba na posvetu je brezplačna.
    Več
     
  • POVABILO na strokovni posvet - Lokalne politike za zeleno energijo

    20. februar 2018

    V sredo, 14. marca 2018, bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani v dvorani FORUM v okviru sejma DOM 2018 med 9. in 12. uro potekal strokovni posvet o LOKALNIH POLITIKAH ZA ZELENO ENERGIJO. Na posvet so vabljeni predstavniki občin, lokalne energetske agencije, energetski menedžerji, upravljavci stavb in druga zainteresirana strokovna javnost. Vsi udeleženci bodo imeli priložnost sodelovati v razpravi. Udeležba na posvetu je brezplačna.
    Več
     
  • EKOutrinki - PRENOVA STAVB KULTURNE DEDIŠČINE

    12. januar 2018

    CELOVITA PRENOVA STAVB KULTURNE DEDIŠČINE je poseben izziv za strokovnjake in tudi investitorje / stanovalce. V tokratni TV oddaji EKOutrinki je bilo govora o celovitosti prenov stavb s statusom kulturnega spomenika. Pri snovanju oddaje sta sodelovala tudi strokovnjaka iz GI ZRMK, mag. Miha Tomšič glede energetske prenove in dr. Blaž Dolinšek glede statičnih in protipotresnih ukrepih.
    Več
     
  • EKOutrinki - OGREVALNI SISTEMI

    04. januar 2018

    OKOLJSKA PROBLEMATIKA je ena izmed dejavnosti GI ZRMK, saj kot sodobni inštitut sledimo najnovejšim usmeritvam v stroki. EKOutrinki je izobraževalna in informativna TV oddaja z okoljsko tematiko, ki nepretrgoma poteka že več kot sedem let. V tokratni oddaji o OGREVALNIH SISTEMIH V STAVBAH smo pri snovanju oddaje sodelovali tudi sodelavci GI ZRMK, izr. prof. dr. Henrik Gjerkeš, strokovnjak s področja trajnostne oskrbe z energijo.
    Več
     
  • 16. kolokvij: ASFALTI, BITUMNI, VOZIŠČA

    27. november 2017

    »Pregled in primerjava ključnih zahtev slovenske regulative za projektiranje in gradnjo voziščnih konstrukcij s tujimi« je naslov strokovnega prispevka, ki sta ga pripravila Gradbeni inštitut ZRMK in DRI upravljanje investicij. Prispevek bo predstavljen na mednarodnem srečanju o gradnji in vzdrževanju vozišč v Sloveniji v okviru 16. kolokvija o asfaltih, bitumnih in voziščih, ki bo potekal 30. novembra in 1. decembra 2017 na Bledu v organizaciji Združenja asfalterjev Slovenije.
    Več
     
 
Prvi910111213ZadnjiVsi
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.