Določitev uteži Makro ciljev trajnostne gradnje

Določitev uteži Makro ciljev trajnostne gradnje

30. avgust 2022

Določitev uteži Makro ciljev trajnostne gradnje

V projektu LIFE IP CARE4CLIMATE razvijamo slovensko prilagoditev kazalnikov trajnostne gradnje (SLO kTG), ki temelji na EU okviru Level(s). Ker želimo s temi kazalniki podpreti tudi celovito oceno trajnostnega vidika stavb (po zgledu certifikatov trajnostne gradnje in kot merila za investitorje in ZeJN ), v tej fazi ugotavljamo pomembnost posameznih vidikov trajnostne gradnje (TG) v slovenskem okolju.

K posredovanju mnenja vabimo predstavnike različnih ciljnih skupin povezanih z graditvijo.

Vljudno vas vabimo k izpolnitvi kratkega vprašalnika, v katerem boste podali svoje mnenje o relativni pomembnosti oz. aktualnosti posameznega Makro cilja TG v tem trenutku v slovenskem prostoru. V vprašalniku označite, kako pomemben po štiristopenjski lestvici je za vas posamezen Makro cilj TG v primerjavi z drugimi Makro cilji (parna primerjava vsakega z vsakim). To nam bo pomembno pomagalo pri oblikovanju nadaljnjih korakov v razvoju slovenskega sistema kazalnikov trajnostne gradnje. Vprašalnik smo pripravili in odgovore bomo obdelali po načelu nekoliko poenostavljene metode AHP (analitično hierarhični proces). Rezultati bodo dostopni tudi na spletnem mestu SLO kTG.

Za več informacij o uravnoteževanju kazalnikov si lahko ogledate tudi VIDEO.

Vsi odgovori, oddani do petka 2. septembra 2022, bodo še lahko vključeni v prvo obdelavo.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.