USPOSABLJANJE strokovnjakov za testno uporabo alfa-verzije slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (kTG) na podlagi EU okvira Level(s)

USPOSABLJANJE strokovnjakov za testno uporabo alfa-verzije slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (kTG) na podlagi EU okvira Level(s)

12. november 2021

USPOSABLJANJE strokovnjakov za testno uporabo alfa-verzije slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (kTG) na podlagi EU okvira Level(s)

Usposabljanje bo potekalo v ponedeljek, 22. novembra 2021, med 9:00 in 13:30 v e-obliki oz. preko ZOOM-a.

Povezava za spremljanje ZOOM-a

Namenjeno je strokovni javnosti oziroma strokovnjakom, ki razmišljajo o vključitvi testiranja alfa-verzije slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje oziroma se želijo seznaniti z vsebino kazalnikov in sodelovati pri njihovi prilagoditvi za slovensko okolje.

Vabljeni arhitekti, inženirji, raziskovalci z univerz, inštitutov in gospodarstva, konzultatnti oz. svetovalci, razvojniki in ponudniki programske opreme, proizvajalci, ponudniki in dobavitelji materialov in proizvodov, ponudniki storitev oz. izvajalci, javni in zasebni investitorji ter druga zainteresirana strokovna javnost s področja graditve stavb. 

Udeležba na usposabljanju je brezplačna. Kljub temu prosimo, da se zaradi organizacije in izvedbe dogodka ter dostopa do e-usposabljanja prijavite preko spletne prijavnice najkasneje do petka, 19. novembra 2021, do 18. ure.

Prijavljeni udeleženci bodo prejeli podrobnejše informacije in povezavo do dostopa na e-dogodek oz. usposabljanje preko e-pošte. V primeru težav s prijavo prosimo, da nam pišete na e-naslova: usposabljanje@gi-zrmk.si in info@kazalnikitrajnostnegradnje.si.

Aktualne informacije o usposabljanju so dostopne tudi na spletni povezavi.

PROGRAM USPOSABLJANJA

Dogodek poteka pod okriljem integralnega porjekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki ga vodi Ministrstvo za okolje in prostor (MOP), akcija C4.4 Razvoj kazalnikov trajnostne gradnje (kTG).
Projekt LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/00007) je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, Sklada za podnebne spremembe in partnerjev v projektu.

Več o alfa verziji slovenskih kazalnikov trajnostne gradnje (kTG)

Številna prizadevanja zadnjih let v Sloveniji potrjujejo zavedanje o pomenu gradnje trajnostnih stavb. Na tem področju se srečujemo s tržnimi pobudami in spodbujevalnimi programi za uresničevanje državnih politik ter tudi z zakonskimi zahtevami na področju graditve in v okviru zelenega javnega naročanja. Za to pa potrebujemo celovit sistem trajnostnih meril, ki bo v načrtovanje in gradnjo stavb vpeljal načelo upoštevanja življenjskega cikla in ga bomo lahko pri graditvi stavb množično uporabljali.

V Sloveniji pod okriljem integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (2019-2026) (www.care4climate.si), ki ga vodi Ministrstvo za okolje in prostor (MOP), nastaja slovenska prilagoditev kazalnikov trajnostne gradnje (kTG). Razvoj poteka na GI ZRMK in ZAG pod okriljem MOP.

Ta čas je pripravljena prva, t. i. alfa verzija kTG, ki je namenjena za testno uporabo. Gre za slovensko prilagoditev kazalnikov evropskega okvira Level(s). V projektu pa poteka tudi priprava poenotenja izhodišč, podatkovnih virov in postopkov za določitev vrednosti posameznih kazalnikov, ki jih želimo v največji možni meri navezati na nacionalno zakonodajo s področja graditve, računske metode in programska orodja v našem prostoru ter na uveljavljene postopke, sprva predvsem načrtovanja in kasneje tudi gradnje stavb.

 Poglobljeno poznavanje področja v tej fazi ni potrebno. Udeleženci testne faze se lahko s potrebnimi informacijami o kTG seznanijo preko e-platforme in uvodnega usposabljanja. Več na spletni povezavi.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Pooblaščeni arhitekti, krajinski arhitekti in prostorski načrtovalci ZAPS za udeležbo pridobijo 3 kreditni točke, sklop B (Teorija in referenčna praksa), v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.