WEBINAR - LOKALNE POLITIKE ZA SPODBUJANJE OBNOVLJIVIH VIROV ENERGIJE

WEBINAR - LOKALNE POLITIKE ZA SPODBUJANJE OBNOVLJIVIH VIROV ENERGIJE

12. februar 2021

WEBINAR - LOKALNE POLITIKE ZA SPODBUJANJE OBNOVLJIVIH VIROV ENERGIJE

V sredo, 17. februarja 2021, med 10.00 in 11.30 vabljeni na WEBINAR USPOSABLJANJE na temo lokalnih politik za spodbujanje obnovljivih virov energije (OVE).

Dogodek je namenjen predvsem županom občin in njihovim najožjim sodelavcem, saj bo obravnavana metodologija pristopa k preoblikovanju fiskalne politike za spodbujanje rabe OVE in konkreten prikaz nabora možnih davčnih ukrepov občinskega proračuna.

Povezavo na ZOOM dogodek prejmete po registraciji oz. spletni PRIJAVI na dogodek. Registracija oz. prijava je pogoj za prejem povezave na Zoom dogodek.

To bo že tretje ETU usposabljanje, ki jih izvajamo v okviru skupnosti Renewable Energy, program Interreg Mediteran.

Z ETU usposabljanji podajamo novo znanje in orodja, ki so podpora občinam pri njihovi implementaciji projektov v okviru energetske tranzicije. Na usposabljanjih predstavljamo orodja, ki so bila razvita v okviru projektov programa Interreg Mediteran. Orodja so namenjena lokalnim skupnostim za lažje odločitve pri vzpostavljanju energetske učinkovitosti in energetskega prehoda.

Tokratno usposabljanje bo predstavilo metodologijo ter dobre prakse projekta Lokal4Green. Projekt LOCAL4GREEN je razvil metodologijo za lokalne skupnosti v okviru katere občine pridobijo širok vpogled v modifikacijo občinskih taks, prispevkov in drugih davčnih prihodkov za spodbujanje razvoja obnovljivih virov energije. Usposabljanje bo namenjeno predstavitvi metodologije pristopa k preoblikovanju fiskalne politike za spodbujanje rabe OVE in prikaza nabora možnih davčnih ukrepov potencialov občinskega proračuna za promocijo OVE poudarjeno z primeri dobrih praks iz Slovenije.

Predavatelji:

mag. Miha Tomšič, Gradbeni inštitut ZRMK

p. prof. dr. Henrik Gjerkeš, Gradbeni inštitut ZRMK

izr. prof. dr. Vladimir Prebilič, Univerza v Ljubljani - Fakulteta za družbene vede in župan občine Kočevje

Usposabljanje bo izvedeno v slovenskem jeziku, udeležba pa je brezplačna.

Vljudno vabljeni.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.