Energetska sanacija OŠ Dušana Muniha Most na Soči - CEC 5

Energetska sanacija OŠ Dušana Muniha Most na Soči - CEC 5

09. oktober 2014

Ocenjevalni sistem stavb je ključen pri vzpostavljanju sistema večje trajnostnosti. Za dosego tega cilja mora biti sistem sprejeti s strani več različnih interesnih skupin. V okviru projekta CEC 5 iz programa Srednja Evropa je bila izvedena energetska sanacija na Osnovni šoli Dušana Muniha Most na Soči. Slovesni zaključek je potekal na osnovni šoli v četrtek, 9. oktober 2014. Financiranje energetske sanacije javne stavbe se je izvedlo s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru programa Srednje Evrope, manjkajoči delež pa je pristavila Občina Tolmin.

Energetska obnova šole je bila izvedena v okviru projekta CEC5, katerega cilj je, da pokaže smiselnost energetskih sanacij javnih objektov, ki bi morali služiti kot zgled. V njem so sodelovali trije slovenski partnerji: poleg Posoškega razvojnega centra še Ministrstvo za okolje in prostor (nekdanje Ministrstvo za kmetijstvo in okolje) ter Gradbeni inštitut ZRMK iz Ljubljane. Slednji je poskrbel za strokovnost, naloga ministrstva pa je bila predvsem prenos izkušenj na druga območja in skrb za ustrezno zakonodajo. Posoški razvojni center je bil investitor energetske sanacije. v sklopu katere je bila energetsko sanirana telovadnica, nameščena sta bila nov klimat in toplotna črpalka, v delu stavbe pa so bila vgrajena energijsko učinkovita lesena okna. Posebna pridobitev osnovne šole v okviru projekta CEC5 je tudi stalna didaktična razstava o trajnostni gradnji z imenom Miška prenavlja dom oziroma Ekolesnik, kot so novo pridobitev poimenovali osnovnošolci. V njej lahko učenci preko igre spoznavajo pomembne elemente trajnostne gradnje in različne naravne ter lokalne materiale.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.