HAPPEN INKUBATOR

HAPPEN INKUBATOR

22. februar 2020

HAPPEN INKUBATOR O CELOVITI PRENOVI VEČSTANOVANJSKIH STAVB IN BIVANJU PO PRENOVI

četrtek, 5. marec 2020, ob 16.00
Preddverje dvorane Kupola – desno - na razstavno svetovalnem prostoru GI ZRMK
sejem DOM, Gospodarsko razstavišče, Dunajska cesta 18, Ljubljana

Dogodek poteka pod okriljem porjekta HAPPEN iz programa H2020 in je namenjen seznanitvi in prikazu primerov dobre prakse s pristopi pri globoki oz. celoviti energetski prenovi večstanovanjske stavbe.

Kateri koraki so nujni za izbiro najoptimalnejših rešitev, na kaj moramo biti pozorni pri odločitvah, kako zapreti finančno konstrukcijo. Zakaj je priporočljivo izdelati projektno nalogo, izbrati projektanta in izvajalce z znanjem in izkušnjami, katere elemente mora vsebovati projekt energetske prenove (PEP). Je res dovolj le dodatna toplotna zaščita na ovoju stavbe (fasada, streha, strop) in zamenjava oken ali moramo načrtovati tudi ukrepe na sistemih (hidravlično uravnoteženje sistema za ogrevanje, ustrezen nivo prezračevanja in hlajenja prostorov) in možnosti samooskrbe z energijo iz obnovljivih virov. In pomen zagotavljanja kakovosti, ki vpliva na uspešnost naložbe.

Na dogodku se boste seznanili s pomenom tehničnih, okoljskih in ostalih vidikih globokih oz. celovitih prenov z namenom izboljšanja bivalnih pogojev v samih stanovanjih in tudi zunanjih skupnih površinah.

Program dogodka:
  • Projekt HAPPEN iz programa H2020 v luči celovite energetske prenove večstanovanjske stavbe

Izr. prof. dr. Marjana Šijanec Zavrl, GI ZRMK

  • Bivalno okolje po prenovi

Mag. Miha Tomšič, GI ZRMK

  • Zagotavljanje kakovosti

Neva Jejčič, GI ZRMK

  • Izzivi ogrevanja in prezračevanja v večstanovanjskih stavbah

P. prof. dr. Henrik Gjerkeš, GI ZRMK

  • Samooskrba z električno energijo iz obnovljivih virov

P. prof. dr. Henrik Gjerkeš, GI ZRMK

  • Primeri dobre prakse:

Prezračevanje bivalnih in delovnih prostorov
Ogrevanje in priprava tople sanitarne vode z obnovljivimi viri Dobitnika nacionalnega okoljskega certifikata Znak kakovosti v graditeljstvu – MIK in Kronoterm

  • Razprava z udeleženci

Vabljeni:

lastniki in stanovalci večstanovanjskih stavb, upravniki, javni skladi, ponudniki tehnologij, projektanti, nadzorniki, inšpektorji, spodbujevalci energetskih prenov in drugi zainteresirani.

Udeležba na dogodku je brezplačna, zaradi organizacije in izvedbe dogodka so zaželene prijave preko spletne prijavnice TUKAJ ali e-pošte usposabljanje@gi-zrmk.si.
Vljudno vabljeni.
 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.