LIFE IP CARE4CLIMATE - USPOSABLJANJE

LIFE IP CARE4CLIMATE - USPOSABLJANJE

17. januar 2020

SESTANEK v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE – USPOSABLJANJE KLJUČNIH DELEŽNIKOV, VPETIH V PROCESU PRENOVE STAVB

Pod okriljem integralnega projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, ki poteka v koordinaciji Ministrstva za okolje in prostor, je kot eden izmed ukrepov za postopen prehod v brezogljično družbo predvideno usposabljanje (akcija C2.2) ključnih deležnikov, vpetih v proces graditve, t.j. od investitorjev, projektantov, inšpektorjev, nadzornikov, izvajalcev in drugih strokovnjakov do upravljavcev stavb / upravnikov, finančnih ustanov in tudi odločevalcev.

Gradbeni inštitut ZRMK je zadolžen za usposabljanje zgoraj omenjenih deležnikov na področjih, ki se nanašajo na višjo kakovost celovite in obenem tudi trajnostne prenove stavb s poudarkom na energetski učinkovitosti in rabi obnovljivih virov energije.

Namen sestanka:

• Seznanitev ključnih deležnikov z usposabljanjem za implementacijo strateških ciljev na poti v brezogljično družbo.
• Predstavitev usposabljanj, predvidenih v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, akcija C2.2.
• Predstavitev pomena pridobitve dodatne strokovne usposobljenosti, pomembne za postopen prehod v brezogljični stavbni fond.
• Seznanitev z možnostmi prepoznavanja pridobljene strokovne usposobljenosti ter vključevanje le-te v razpise in finančne mehanizme.

Vsebina sestanka:

• Seznanitev o pomenu usposobljenosti ključnih deležnikov za doseganje višje kakovosti celovitih prenov stavb s poudarkom na postopen prehod v brezogljično družbo.
• Predstavitev načrta in predvidenih vsebin šestih tematskih sklopov usposabljanj v okviru projekta LIFE IP CARE4CLIMATE, akcija C2.2.
• Ugotavljanje manjkajočih znanj, veščin in kompetenc na področju celovitih in obenem trajnostnih prenov stavb.
• Možnosti integracije pridobljenega znanja, veščin in kompetenc v javne in druge razpise ter programe nepovratnih finančnih spodbud in ugodnejših kreditov za obravnavana področja.
• Možnosti in potrebni postopki in pogoji za priznavanje pridobljenega znanja, veščin in kompetenc in morebitno vključevanje le-teh razpise, finančne mehanizme, priznavanja kvalifikacij ipd..

Vabljeni deležniki:

- Pristojna ministrstva: MOP, MzI, MJU;

- ZVKDS;

- Projektna pisarna za energetsko prenovo stavb pri MzI (PEP -EPS);

- Center za poklicno izobraževanje (CPI);

- Stanovska združenja: GZS, OZS, IZS, ZAPS;

- Skladi (Eko sklad, Stanovanjski sklad RS).

Potek dogodka:

Sestanek bo potekal v ponedeljek, 27. januarja 2020, na Gradbenem inštitutu ZRMK v sejni sobi DRI v 1. nadstropju na Dimičevi ulici 12 v Ljubljani.

Veselimo se druženja z vami.

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.