MEGRA - sejem GRADBENIŠTVA, ENERGETIKE, KOMUNALE IN OBRTI

 MEGRA - sejem GRADBENIŠTVA, ENERGETIKE, KOMUNALE IN OBRTI

30. marec 2018

Gradbeni inštitut ZRMK aktivno sodeluje pri snovanju strokovnega programa na sejmu MEGRA.

Za stroko pripravlja novosti s področja energije v stabah, za obiskovalce oz. občane pa neodvisna svetovanja. 

Rdeča nit strokovnih dejavnosti boo upravljanje z energijo v javnem sektorju, ki se nanaša na implementacijo "Uredbe o upravljanju z energijo v javnem sektorju".

Za projektante, investitorje in ostale deležnike pa bodo na voljo informacije in praktične predstavitve Kazalnikih trajnostne gradnje, ki sta jih po naročilu Ministrstva za okolje in prostor pripravila Gradbeni inštitut ZRMK in Zavod za gradbeništvo Slovenije, saj tujih sistemov za trajnostno vrednotenje stavb ne moremo neposredno prenašati v naš prostor.

občanom bodo na voljo prezplačna svetovanja glede gradnje in prenove stavb in pridobitev dovoljenj za gradnjo ali prenovo, saj bo s 1. junijem letos stopil v veljavo nov gradbeni zakon.

Vabljeni na ogled primerov dobrih praks (manjše razzstave) in sicer: sodobna vgradnja oken, sodobni načini prezračevanja, gradnja z opeko in lesena montažmna gradnja v duhu skoraj nič-energijske gradnje in prenove, primeri izvedbe ravnih (ozelenjenih) steh in protiradonske zaščite.

Več na spletni strani Pomurskega sejma  

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.