BREZPLAČNO USPOSABLJANJE UPRAVNIKOV VEČSTANOVANJSKIH STAVB

BREZPLAČNO USPOSABLJANJE UPRAVNIKOV VEČSTANOVANJSKIH STAVB

14. november 2017

CELOVITA ENERGETSKA PRENOVA VEČSTANOVANJSKIH STAVB

Na Gradbenem inštitutu ZRMK nadaljujemo s serijo dvodnevnih usposabljanj upravnikov za celovito energetsko prenovo večstanovanjskih stavb, saj imajo ti pomembno vlogo pri uspešni pripravi in izvedbi projektov, kar so prepoznali tudi državni strateški dokumenti. 

Prva štiri usposabljanja za upravnike smo organizirali in izvedli že konec leta 2016 in januarja 2017 po naročilu MOP iz sredstev Sklada za podnebne spremembe. Zadnji dve letošnji usposabljanji (marec in november2017) pa s pomočjo finančne podpore Eko sklada in sponzorjev (FIBRAN NORD, Knaufinsulation, Gornjska banka, Minergia, Madizajn). 

Strateški dokumenti (DSEPS, AN URE, AN sNES, OP TGP) prepoznavajo upravnike kot tiste deležnike v procesu prenove stavb, ki lahko najbolj učinkovito generirajo projekte celovite energetske prenove večstanovanjskih stavb. Potrebujejo pa dodatna usposabljanja za krepitev sposobnosti za izziv celovite energetske prenove stavbe, tako na strokovno - tehničnem, kot na organizacijskem in finančno - pravnem področju.

Slovenija ima zavezujoče cilje na področju zmanjševanja emisij toplogrednih plinov (TPG). Med ukrepe v sklopu podnebno energetske politike oz. paketa zakonodaje na tem področju sodi tudi energetska prenova stavb, saj obvladovanje potreb po energiji in pokrivanje teh  potreb z obnovljivimi viri prinaša izredno velike prihranke in zmanjšanje emisij.

Za upravnike je usposabljanje brezplačno, saj je njihova vloga ključnega pomena pri informiranju in ozaveščanju stanovalcev oz. uporabnikov o prednostih celovitih energetskih prenov pred delnimi ter odločitvah v zvezi z investicijo in izvedbo.

 Vloga upravnika je zelo pomembna tudi v fazi priprav na investicijo (priprava projektov, zbiranje ponudb izvajalcev, pomoč pri odločanju, prijava na razpise) kot tudi med samo izvedbo investicije. Ustrezno strokovno usposobljen upravnik lahko spodbudi veliko število celovitih energetskih prenov večstanovanjskih stavb, po drugi strani pa zagotovi kakovost izvedenih investicij.

Več informacij in prijave na spletni strani oz. povezavi energetskaizkaznica.si


 

Galerija

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.