POVABILO na sejem NARAVA ZDRAVJE

17. oktober 2013

Za obiskovalce sejma NARAVA ZDRAVJE Gradbeni inštitut ZRMK s sodelavci in energetskimi svetovalci ENSVET pripravlja neodvisna, brezplačna energetska svetovanja in strokovna predavanja, ki bodo potekala v Marmorni dvorani, park Naravno sobivanje 2013.

Svetovanja za občane bodo potekala vsak dan od 10. do 18. ure. Tako bodo občanom v pomoč pri odločitvah, kako zmanjšati ali čim bolj racionalno načrtovati rabo energije za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode, kakšen sistem ogrevanja ali hlajenja je pametno izbrati, kakšna naj bo toplotna zaščita stavbnega ovoja ali kakšno stavbno pohištvo izbrati in še marsikaj.

Strokovna predavanja bodo potekala vsak dan od 10. do 16. ure. Na njih bodo obiskovalci pridobili informacije o trajnostni gradnji, energetsko učinkoviti gradnji z lesom, uporabi gradbenih proizvodov iz lesa, kamna in gline, trajnostni in zeleni gradnji, sodobnih načinih energetske uporabe odpadkov in lesne biomase, odpravljanju poškodb na stavbah.

V sklopu Trajnostna gradnja bodo potekala sledeča predavanja: trajnostna gradnja v teoriji in praksi, zelene odločitve pri nakupih, skoraj ničenergijske hiše in kje jih lahko obiščemo ter energetska izkaznica stavbe in drugi certifikati trajnostne gradnje.
V sklopu Zasnova energijsko učinkovite stavbe bodo obiskovalci lahko izvedeli, kakšen je pomen arhitekturne in tehnološke zasnove na energijsko učinkovitost novih stanovanjskih stavb, o načinih za izkoriščanje energije sončnega obsevanja stanovanjskih stavb s pasivnim pristopom in aktivnimi tehnologijami, kako temeljimo lesene montažne objekte.

Predavanja Uporaba gradbenih proizvodov bodo predstavila primere uporabe lesa in toplotnih izolacij biološkega izvora pri gradnji in prenovi, pravilno izbiro lesenega zunanjega stavbnega pohištva in načine njegove vgradnje ter primere uporabe tradicionalne kritine iz lesa, kamna, slame in gline.

V sklopu Zrakotesnosti stavb in učinkovito prezračevanje prostorov bodo predstavljeni sodobni načini prezračevanja stanovanjskih stavb in načini za zagotavljanje zrakotesnosti toplotnega ovoja stavbe ter meritve zrakotesnosti.
Pri sklopu Odpravljanju poškodb na stavbah bodo prikazani ukrepi, kako se spopasti s plesnijo in algami v stavbah, kakšni so preventivni in sanacijski ukrepi pri manjših plazovih ter kako pristopiti k sanaciji po poplavah, kako ukrepati po potresih in kakšni so preventivni ukrepi.

V zadnjem sklopu Transformiranje odpadkov in lesne biomase v energetske namene bo govora o sodobnih tehnologijah za transformiranje odpadkov v energijo in sodobnih tehnologijah za uporabo lesne biomase v energetske namene.

 

Preberi več

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.