TRAJNOSTNA GRADNJA Z OKOLJSKIMI VIDIKI

TRAJNOSTNA GRADNJA Z OKOLJSKIMI VIDIKI

21. november 2016

Neodvisna strokovna predavanja, samodejne predstavitve, 

Vsak dan od 10. do 13. ure ter od 15. do 18. ure bodo potekala neodvisna strokovna predavanja in samodejne predstavitve v zvezi s trajnostno gradnjo, trajnostnim ogrevanjem, bivalnim okoljem in sistemi gradnje. Zainteresirani se bodo seznanili o najnovejših trendih in smernicah pri gradnji in prenovi hiše ali stanovanja. Zanimiva bodo predavanja o gradnji in prenovi v skoraj nič-energijskem standardu, gradnji opečne hiše, trajnostnem ogrevanju, celoviti prenovi stavb kulturne dediščine,  vzrokih za nastanek plesni in kako jo odpravimo, kdaj je smiselna uporaba termografije in preskus zrakotesnosti, ali je smiselna sanacija starejše hiše in kakšni so pristopi pri sanaciji, kakšna naj bo toplotna zaščita stavbnega ovoja in kakšno stavbno pohištvo izbrati in kako ga vgraditi.

Predstavitev krožnega gospodarstva v Sloveniji

V četrtek, 24. novembra, s pričetkom ob 11. uri ne zamudite predstavitve primera o izkušnjah iz uspešne implementacije krožnega gospodarstva v Sloveniji – občina Kočevje. Podrobneje bodo orisane vse faze uvedbe in sicer od zbiranja idej, načrtovanja, raziskav, ozaveščanje lokalnih deležnikov, usklajevanje z lokalnimi odločevalci, izdelava predlogov in rešitev, implementacije v prakso do uspešne uvedbe in delovanja.

Prikazana bo gozdno-lesno predelovalna veriga, na novo postavljeni sušilnici za les, izdelek z dodano vrednostjo, sistem daljinskega ogrevanja na biomaso, lokalna samooskrba, zelena delovna mesta, pokušina kočevskih dobrot.

Neodvisni nasveti strokovnjakov

O vseh pomislekih, dvomih in vprašanjih so vam na voljo neodvisne, brezplačne in strokovne informacije strokovnjakov GI ZRMK z zunanjimi sodelavci. Koristni nasveti strokovnjakov bodo na voljo vsak dan od 10. do 13. ure in od 15. do 18. ure. Njihovi nasveti bodo v pomoč investitorjem za lažje odločitve pri gradnji in prenovi hiše ali stanovanja ter postopkih za pridobitev dovoljenj za gradnjo.

Manjše razstave

Na ogled bodo različne surovine za izdelavo toplotno izolacijski materialov – morska trava, slama, lanena vlakna, kokos, lesna vlakna, kamelja in ovčja volna, konjska žima, bombaž, tekstil, papir, sisal, kosmiči lateksa,  - in njihovi produkti - toplotne izolacije – z opisom njihovih lastnosti ter različne vrste lesa – akacija, hruška, češnja, oreh, jesen.  

Nič manj ne bo zanimiv prikaz gradnje pasivne ali skoraj nič-energijske z opeko. Prikazana bosta tudi apneni in glineni omet ter izolacija iz penjenega stekla in lesnih plošč, ki se vse pogosteje vgrajujejo v nove hiše.

V sklopu prikaza modela krožnega gospodarstva bodo prikazani polizdelki, izdelki iz lesa in lokalna samooskrba.    

Predstavljen bo tudi mednarodni projekt MODER iz programa H2020.

ČETRTEK,

24. NOVEMBER 2016

PETEK,

25. NOVEMBER 2016

SOBOTA,

26. NOVEMBER 2016

NEDELJA,

27. NOVEMBER 2016

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.