PO NEODVISEN NASVET NA SEJEM AGRA 2015

PO NEODVISEN NASVET NA SEJEM AGRA 2015

19. avgust 2015

POVABILO NA SEJEM AGRA

v Gornjo Radgono od 22. do 27. avgusta 2015 v halo A1

Povabilo na razstavno-svetovalni prostor GI ZRMK v HALO A1, št. 216, na brezplačna, strokovna in neodvisna svetovanja ter predavanja je namenjeno vsem obiskovalcem sejma, investitorjem ter predstavnikom ustanov, zbornic, stanovskih združenj in lokalnih skupnosti in ostalih zainteresiranih, ki bi radi zvedeli kaj več o trajnostnem razvoju in okoljskih vidikih, učinkoviti rabi energije v stavbah in gospodinjstvih, rabi obnovljivih virov energije, možnostih pridobitve nepovratnih sredstev in kreditov, demonstracijskem primeru trajnostne stavbe, sanaciji, gradnji in obnovi – klasičnih, nizkoenergijskih, pasivnih in skoraj nič-energijskih stavb, bivalnem okolju in udobju, ukrepih pri plazovih, poplavah in neurjih, čistih vozilih.  

Svetovanje v okviru mreže ENSVET

Strokovno, neodvisno in brezplačno svetovanje za obiskovalce sejma s področja učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije za stanovanjske stavbe bo potekalo na razstavno-svetovalnem prostoru GI ZRMK v hali A1 vsak dan med 10. in18. uro. Na energetske svetovalce mreže ENSVET (www.ensvet.si) se lahko obrnete po nasvet o tem, kako napraviti vaš dom kar najbolj energijsko učinkovit. Svetovali vam bodo o izvedbi ustreznih ukrepov s področja toplotne zaščite stavbnega ovoja, vgradnji energijsko učinkovitega zunanjega stavbnega pohištva, sodobnih kurilnih napravah, sistemov za souporabo obnovljivih virov energije ter naprav za ogrevanje, hlajenju in prezračevanju stanovanjskih stavb, gradnji nizkoenergijske stavbe, odpravi posledic vlage in plesni, energijsko učinkoviti razsvetljavi. Energetsko svetovanje bo namenjeno tako prenovi stavb kot tudi novogradnji.

Neodvisna predavanja

Poleg brezplačnih in neodvisnih energetskih svetovanj bodo v dvorani A1 na razstavno-svetovalnem prostoru GI ZRMK vse dni sejma od 10. do 18. ure potekala tudi neodvisna strokovna predavanja. Zainteresirani se bodo lahko seznanili o trajnostni gradnji in demonstracijskem primeru trajnostne stavbe – Eko srebrna hiša, energetski izkaznici stavbe in drugih certifikatih trajnostne gradnje (FP7 EE-HIGHRISE, IEE Episcope in RePublic_ZEB in Območje Alp CABEE), skoraj nič-energijskih hišah, energijsko učinkovitih gospodinjskih aparatih, razvoju novih materialov in orodij, preventivnih in sanacijskih ukrepih pri plazovih, poplavah in neurjih, uporabi georadarja pri določitvi podzemnih naprav, hišnih inštalacij, podzemnih vod, jam ter izbiri in vgradnji oken. Nič manj ne bodo zanimiva predavanja svetovalcev mreže ENSVET, ki bodo pripravili zanimiva predavanja o Soncu, ki je neomejen vir energije, obnovljivih virih energije, toplotnih črpalkah, samogradnji toplozračnega kolektorja sončne energije, pečeh na lesno biomaso in varnem delu v gozdu, čiščenju odpadnih voda iz gospodinjstev, izbiri, nabavi, vgradnji, delovanju in vzdrževanju kurilne naprave, gradnji nizkoenergijske hiše, zmanjševanju energetske revščine s povečanjem energijske učinkovitosti v stavbah, kurilnih napravah na lesno biomaso, pristopih pri sanaciji starejše hiše, čistih vozilih in okolju prijazni vožnji, termografiji in preskusu zrakotesnosti, energijsko učinkoviti razsvetljavi, ogrevanju sanitarne vode, ceni energije iz posameznih energentov, vlagi in plesni v hišah, kleteh in skednjih, naravnih izolacijskih materialih, sušilnikih sadja in zdravilnih rastlin.

Na voljo bodo tudi osnovne informacije in individualna svetovanja o izvedbi ukrepov pri javnih pozivih za sofinanciranje izvajanja ukrepov učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije na stanovanjskih stavbah, ki jih razpisuje Eko sklad. Podrobne informacije o aktualnih pozivih so dostopne tudi na spletnih straneh (www.ekosklad.si).

Ostale strokovne aktivnosti

 

Na INFO točki na razstavnem prostoru ZRMK v hali A1 bo za obiskovalce in stroko med soboto in četrtkom potekalo svetovanje v zvezi z izdelavo in pridobitvijo energetske izkaznice stavbe, ki jih bodo izvajali neodvisni strokovnjaki s pridobljeno licenco.

 

Predstavljen bo tudi kazalnik letnih stroškov energije za delovanje električnih gospodinjskih aparatov, ki nam pomaga pri lažji odločitvi pri nakupu, večji energijski učinkovitosti, prijaznosti do okolja in načrtovanju gospodinjskega proračuna.

Predstavljeni bodo tudi mednarodni projekti programa Inteligentna energija Evropa: Yaeci, NZEB2021, Episcope in RePUBLIC_ZEB ter program FP7: EE-HIGHRISE ter program Območje Alp: CABEE.

 Vabljeni k podrobnejšem ogledu predavanj in kratkih najav:

1. Program strokovnih in neodvisnih predavanj v HALI A1

2. Kratke najave predavanj

 

 

Galerija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.