Povabilo na sejem Dom - Brezplačna, strokovna in neodvisna predavanja, svetovanja in delavnice

Povabilo na sejem Dom - Brezplačna, strokovna in neodvisna predavanja, svetovanja in delavnice

10. marec 2015

NAJAVA DOGODKOV 

Gradbeni inštitut ZRMK tudi letos na sejmu DOM v Ljubljani, ki je največji tovrstni sejem v Sloveniji, prireja bogat strokovni program za obiskovalce sejma, stroko, predstavnike lokalnih skupnosti ter javni sektor, nepremičninske posrednike in upravnike.

Na razstavno-svetovalni prostor na Galerijo, predavalnico v Avli desno in dvorano 1 – Urška - vabljeni vsi, ki jih zanima kar koli o gradnji in prenovi stavb, trajnostnem razvoju, trajnostni gradnji in načrtovanju, okoljskem in trajnostnem vrednotenju stavb s predstavitvijo načel in postopkov zelenega (javnega) naročanja, t.j. smotrnih odločitev pri nakupu izdelkov ali storitev s poudarkom na okoljski prijaznosti in energetski učinkovitosti ob upoštevanju dolgoročnih koristi investicije, metodi LCA in LCC, nizkoenergijske in skoraj nič-energijske stavbe, pasivnih in skoraj nič-energijskih hišah, energetski izkaznici in usposabljanje strokovnjakov  za izdelavo energetskih izkaznic, učinkoviti rabi energije v stavbah, celovitih energijskih prenovah in okoljskem vrednotenju stavb, energijski učinkovitosti gospodinjskih aparatov, izboljšanju potresne odpornosti obstoječih stavb, odpravljanju posledic naravnih nesreč ali subvencioniranju okolju prijaznih naložb, pomoči lokalnim skupnostim pri pridobivanju finančnih sredstev in pristopov pri gradnji infrastrukturnih in komunalnih objektov bodo vse to lahko izvedeli na brezplačnih strokovnih svetovanjih, predavanjih, omizjih in delavnicah.

Vzporedno z individualnimi svetovanji bodo med torkom in petkom izvedena krajša tematska strokovna predavanja in delavnice strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK.

Predstavljeni bodo tudi mednarodni projekti programa Inteligentna energija Evrope - IEE: YAECI (Kazalniki letnih stroškov za delovanje gospodinjskih aparatov), NZEB 2021 (Skoraj nič-energijske hiše v Sloveniji), RePublic (merila za prenovo javnih stavb v skoraj nič-energijskem standardu) in Episcope (spremljanje energijskih prenov stanovanjskih stavb), programa FP7: Highrise (demonstracijski projekt trajnostno načrtovane pasivne večstanovanjske stavbe), StorePet (nov izolacijski material za montažno gradnjo), NewBEE (novi poslovni modeli in programska oprema), ICECLAY (novi izolacijski materiali na osnovi mineralnih materialov) in MESSIB (hranjenje energije v stavbah) ter projekt Cabee (trajnostno načrtovanje in vrednotenje stavb) iz programa Alpski prostor

Neodvisni svetovalci svetovalne mreže ENSVET bodo vsak dan sejma od 10h do 18h poskrbel s strokovnimi in nepristranskimi nasveti obiskovalcem sejma. Svetovali bodo pri odločitvah, kako zmanjšati ali čim bolj racionalno načrtovati porabo energije, kakšen sistem ogrevanja ali hlajenja je pametno izbrati, kako pripraviti drva za kurjavo, kako poskrbeti za pravilno vzdrževanje kurilnih naprav, kako načrtovati energijsko učinkovito hišo in instalacije v njej, kakšna toplotna zaščita je potrebna, kako poskrbeti za  čim boljše bivalno ugodje in kako načrtovati prezračevanje prostorov, kakšne so prednosti sodobnih kurilnih naprav, solarnih sistemov in obnovljivih virov energije, kako odpraviti toplotne mostove, kako deluje biološka čistilna naprava in zakaj so prašni delci nevarni za zdravje. 

Predstavljena bo še dejavnost Eko sklada, ki si prizadeva s kreditiranjem in subvencioniranjem spodbujati okolju prijazne naložbe, namenjene fizičnim in pravnim osebam. 

Predstavljen bo tudi projekt Znak kakovosti v graditeljstvu. V torek, 10. marca 2015, bodo v okviru slavnostne otvoritve sejma DOM, najboljšim podeljena prva okoljska priznanja v letu 2015 - Znak kakovosti v graditeljstvu 2015, tokratna podelitev poteka že devetnajsto leto.

Preberite več:

Neodvisna strokovna predavanja (program predavanj)

Kratke najave predavanj

Strokovne delavnice:

  1. PRIPRAVA DOLGOROČNE STRATEGIJE ZA SPODBUJANJE NALOŽB V PRENOVE STAVB, sreda, 11. marec 2015, od 10.00 do 13.30 v dvorani 1 – Urška;
  2. DEMONSTRACIJSKI PROJEKT TRAJNOSTNE PASIVNE VEČSTANOVANJSKE STAVBE - Eko srebrna hiša – FP7 EE-HIGHRISE, četrtek 12. marec 2015, od 12.00 do 14.00 v Avli desno, Ogled stavbe na Dunajski cesti v Ljubljani, Dunajska 144, Ljubljana, četrtek, 12. marec 2015, ob 15.00;
  3. NOVI PRODUKTI IN TEHNOLOGIJE ZA GRADNJO IN PRENOVO - Ključne storitve -, petek, 13. marec 2015, od 10.00 do 13.00 v dvorani 1 – Urška;
  4. PREDSTAVITEV SKORAJ NIČ-ENERGIJSKIH STAVB V SLOVENIJI, petek, 13. marec 2015, od 10.00 do 12.00 v Avli desno.
 

Galerija

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.