Inkubator za spodbujanje projektov celovite prenove s podporo MedZEB pristopa

Inkubator za spodbujanje projektov celovite prenove  s podporo MedZEB pristopa

11. november 2021

POVABILO NA STROKOVNI DOGODEK - inkubator
Celovita prenova večstanovanjskih stavb s pristopom MedZEB

Dogodek bo potekal v petek, 19. november 2021, med 11.00 in 13.30 v e-obliki oz. preko ZOOM-a.

Udeležba na dogodku je brezplačna, kljub temu zaradi organizacije in izvedbe inkubatorja prosimo za predhodne prijave preko spletne prijave.

Strokovni dogodek je namenjen stanovanjskim skladom, upravnikom večstanovanjskih stavb, etažnim lastnikom, lokalnim energetskim agencijam, energetskim svetovalcem, projektantom, proizvajalcem, ponudnikom storitev in drugim deležnikom, vpetim v prenovo stavb, in poteka v okviru projekta HAPPEN (2018-2021) iz programa Obzorje 2020, ki naslavlja celovito prenovo večstanovanjskih stavb. Več na https://medzeb-happen.eu.

Namen dogodka je seznaniti udeležence s spletno platformo oz. pristopom MedZEB in prikazati poskusno uporabo na pilotnem projektu, ki ga je prispeval Stanovanjski sklad Republike Slovenije. HAPPEN platforma je digitalna tržnica orodij, namenjenih povezovanju ponudbe in povpraševanja pri prenovi večstanovanjskih stavb, da bi razdrobljen trg prenove povezala v učinkovitejše verige in spodbudila prenovo stavb. Platforma je namenjena uporabnikom, ki želijo prenavljati svoje stavbe, in projektantom ter izvajalcem, ki željo razširiti svoja znanja, veščine in poslovne povezave. Namenjena je tudi vsem, ki lahko z boljšim poznavanjem trga prenove vplivajo na obsežnejše izvajanje celovite prenove stavb.

V okviru pristopa MedZEB je projekt HAPPEN razvil te glavne produkte:
• Standardizirani »stroškovno optimalni paketi rešitev za prenovo« (POS), s katerimi želimo usmerjati snovanje prenove stavbe, da bi dosegli najboljšo energetsko učinkovitost ob najnižjih stroških; poleg tega se lahko paket rešitev POS HAPPEN izvaja tako v "enem koraku" (vse naenkrat), kot tudi postopoma - "korak za korakom".
• Inovativna finančna rešitev imenovana "prilagodljivo energetsko posojilo" (VEL), ki je bila izdelana za pomoč pri postopni energetski prenovi, kot izhaja iz POS, da bi zmanjšali začetno izpostavljenost vlagateljev visokim stroškom prenove, povečali prožnost intervencij in zmanjšali finančne stroške lastnikov stavb.
• »MedZEB postopek in prostovoljna certifikacijska shema« (VCS) je jamstvo, da se bo celoten postopek prenove od samega začetka do zaključka izvajal v skladu s preglednimi zahtevami kakovosti. VCS je potrdilo o prihrankih energije, ki se na podlagi spremljanja kakovosti načrtovanja in izvedbe prenove dosežejo po izvedenih posameznih posegih, in se izdaja v vsaki fazi postopka prenove po korakih.

Program dogodka:

Uvodni nagovor s predstavitvijo projekta HAPPEN Izr. prof. dr. Marjana Šijanec Zavrl, GI ZRMK
Izkušnje investitorja pilotnega projekta Mag. Mojca Štritof Brus, Stanovanjski sklad RS
Interaktivni del  
Klimatske spremembe in stavbe P. prof. dr. Henrik Gjerkeš, GI ZRMK
Vidiki prenove Izr. prof. dr. Marjana Šijanec Zavrl, GI ZRMK
Toplotna črpalka za večstanovanjske stavbe Luka Rednak, Kronoterm
Interaktivni del  
Izzivi in ovire pri financiranju naložbe Neva Jejčič, GI ZRMK
Spodbude Eko sklada za večstanovanjske stavbe Tadeja Kovačič, Eko sklad
Zagotavljanje kakovosti Neva Jejčič, GI ZRMK
Razprava  
Moderator Mag. Miha Tomšič, GI ZRMK

Za spremljanje dogodka prejmejo prijavljeni udeleženci preko e-pošte povezavo za vstop v ZOOM spletno predavalnico.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 1 kreditno točko iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Pooblaščeni arhitekti, krajinski arhitekti in prostorski načrtovalci ZAPS za udeležbo pridobijo 2 kreditni točki, sklop B (Teorija in referenčna praksa), v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.