POPLAVE / PLAZOVI

28. december 2013

Rušilna moč narave spremlja človeštvo že od nekdaj. Znane so razne pripovedke, miti, zgodbe iz najstarejših zapisov o vesoljnih potopih, ki jih poznajo praktično vse stare civilizacije.

Tudi danes vodne ujme ter snežnih ali zemeljskih plazovi niso nič kaj nenavadni naravni pojavi, le da o njih veliko več pišemo in govorimo. V Evropi je verjetno najbolj znana Nizozemska, ki na svoj način bije boj z vodo za vsak kvadratni centimeter. Slovenijo, ki velja za gorato in gozdnato deželo, so v zadnjih četrt stoletja že večkrat prizadele naravne nesreče – poplave, potresi, plazovi in neurja, ki so povzročili ogromno škodo. Tudi zadnje poplave na kraških poljih se zdijo idilične, odprava posledic teh poplav pa bodo dolgotrajne.

Z naravnimi nesrečami smo se na Gradbenem inštitutu ZRMK med več kot 60-letnim delovanjem usposobili tudi za izvajanje kriznega inženiringa pri odpravljanju posledic naravnih nesreč.

Poleg visoko strokovnega dela izvajamo že več kot 20 let neodvisna in nepristranska svetovanja za občane, strokovna izobraževanja ter z mediji sodelujemo pri strokovnih odgovorih. Zato smo vedno na voljo s strokovnimi nasveti, mnenji, komentarji.

Plazovi – priporočila lastnikom za samostojno ukrepanje
Sušenje in sanacija stavb po poplavah

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.