DELAVNICA - SODOBNA VGRADNJA OKEN IN VRAT

DELAVNICA - SODOBNA VGRADNJA OKEN IN VRAT

01. junij 2016

Gradnja in prenova v skoraj nič-energijskem standardu je strateška usmeritev in hkrati obveznost držav članic EU za bližnjo prihodnost, že zdaj pa se uveljavlja kot eden ključnih trendov v graditeljstvu.

Energetska učinkovitost v stavbah je eden izmed ključnih ciljev evropske in nacionalne politike ter evropskih direktiv in slovenske zakonodaje.

Zato je sodobna vgradnja zunanjega stavbnega pohištva (pogovorno znana kot »RAL vgradnja«), kjer so upoštevana tudi načela tesnjenja v treh ravneh, eden izmed bistvenih pogojev za zagotavljanje zrakotesnosti, in je tudi ena od kategorij v razpisih za podelitev okoljskega priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG), edinega certifikata s področja graditeljstva v Sloveniji.

 

Slovenska tehnična zakonodaja s področja učinkovite rabe energije v stavbah spada med najstrožje v EU. Gradnja in prenova skoraj nič-energijskih stavb, zahteve zrakotesnosti in z njimi povezan način vgradnje zunanjega stavbnega pohištva so tesno prepleteni med seboj. Že jutri bomo gradili ali prenavljali le v skoraj nič-energijskem standardu. Zakaj dajemo zrakotesnosti tako velik pomen? Kako vgrajevati okna in vrata v luči novih evropskih in nacionalnih usmeritev, politik, zakonodaje in zadnjega stanja tehnike?

 

Odgovore na takšna in podobna vprašanja boste dobili na naši strokovni delavnici, namenjeni vsem, ki ste povezani z načrtovanjem, gradnjo ali prenovo stavb in vgradnjo oken in vrat.

Vabljeni k aktivni udeležbi na razpravi!

 

Kotizacija za udeležbo na delavnici znaša za predhodne prijave do 6. junija 130 EUR + DDV, po tem datumu pa 150 EUR + DDV. Kotizacija vključuje predavanja, praktične predstavitve, gradivo, potrdilo, pogostitev med odmorom, možnost osebnega razgovora s predavatelji.

Za udeležence iz istega podjetja so priznani ti popusti: za 2 udeleženca 5 %, za tri 10 %, za štiri 15 % ter za pet ali več udeležencev 20 %.

Prijave sprejemamo do vključno 13. junija 2016 preko spletne prijavnice ali preko spodnje prijavnice. Prijavnica velja kot naročilnica. Znesek je treba poravnati pred pričetkom delavnice (podatki na prijavnici), s seboj je treba prinesti potrdilo o plačilu kotizacije.

Vprašanja za razpravo pošljete preko spletne prijavnice ali preko navadne ali e-pošte.

Za dodatne informacije sta na voljo ga. Marta Skubic, E: usposabljanje@gi-zrmk.si, T: 01 280 84 89 ali ga. Erika Osolnik, T: 01 280 84 01.

 

PROGRAM

URA

NASLOV PREDAVANJA

PREDAVATELJ

8.30 – 9.00

Registracija udeležencev

9.00 – 9.05

Pozdravni nagovor in predstavitev vsebine delavnice

Mag. Miha Tomšič,

GI ZRMK

9.05 – 9.40

Energijske sanacije stavb in uvajanje skoraj nič-energijskih stavb

Doc. dr. Marjana Šijanec Zavrl, GI ZRMK

9.40 – 10.20

Sodobna vgradnja stavbnega pohištva- modna muha ali logična nujnost?

Mag. Miha Tomšič,

GI ZRMK

 

10.20 – 11.00

Zagotavljanje kakovosti za doseganje želenih energijskih kazalnikov pri novogradnjah in prenovah stavb

 

Mihael Mirtič,

GI ZRMK

11.00 – 11.15

ODMOR

 

11.15 – 12. 15

Merila pri izbiri oken

Sodobna vgradnja oken in vrat oz. vgradnja skladna s smernico RAL

Neva Jejčič,

GI ZRMK

12.15 – 12.40

Odkrivanje napak pri vgradnji oken in vrat s termografijo in testom zrakotesnosti

Mag. Miha Tomšič

GI ZRMK

12.40 – 13.00

 

Najpogostejše napake pri vgradnji oken in vrat

 

Neva Jejčič,

GI ZRMK

13.00 – 13.30

Praktična izvedba

»BLOWER DOOR« testa

Mihael Mirtič,

GI ZRMK

13.30 – 14.00

Razprava

 

 Podatki za plačilo kotizacije:

Gradbeni inštitut ZRMK, Dimičeva 12, 1000 Ljubljana, TR: 05100 – 8010998822, ABANKA d.d. Slovenska cesta 58, Ljubljana,

sklic: SI00 2005841, namen plačila: KOTIZACIJA ZA DELAVNICO 14. 6. 2016. 


Vljudno vabljeni.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.