Pomladni sejem v Gornji Radgoni, 26. - 29.3. 2015

Pomladni sejem v Gornji Radgoni, 26. - 29.3. 2015

24. marec 2015

BREZPLAČNA, NEODVISNA, STROKOVNA SVETOVANJA, PREDAVANJA IN DELAVNICE 

Strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK in svetovalci mreže ENSVET bodo izvajali brezplačna in neodvisna svetovanja, predavanja in delavnice za obiskovalce sejma s področja rabe energije v stavbah, možnosti pridobitve nepovratnih sredstev in kreditov, sanacije, gradnje, obnove in bivanja, statike in nosilnih konstrukcij na razstavno- svetovalnem prostoru Gradbeni inštitut ZRMK v hali A, Zelenem odru  v hali B in dvorani 2.

Energetsko svetovanje mreže ENSVET

Strokovno svetovanje za obiskovalce sejma, s področja učinkovite rabe energije in rabe obnovljivih virov energije v stanovanjskih stavbah, bo potekalo na razstavnem prostoru Gradbenega inštituta ZRMK. Brezplačno in neodvisno svetovanje bodo izvajali energetski svetovalci mreže ENSVET (www.ensvet.si) v hali A vsak dan med 9. in 18. uro.Ensvet

Na energetske svetovalce mreže ENSVET se lahko obrnete po nasvet o tem, kako napraviti vaš dom kar najbolj energijsko učinkovit. Svetovali vam bodo izvedbo ustreznih ukrepov s področja toplotne zaščite stavbnega ovoja, vgradnje energijsko učinkovitega zunanjega stavbnega pohištva, vgradnje sodobnih kurilnih naprav, sistemov za souporabo obnovljivih virov energije ter naprav za ogrevanje, hlajenje in prezračevanje stanovanjskih stavb. Energetsko svetovanje bo namenjeno za prenovo stavb in novogradnjo.

Predstavljena bo še dejavnost Eko sklada, ki si prizadeva s kreditiranjem in subvencioniranjem spodbujati okolju prijazne naložbe, namenjene fizičnim in pravnim osebam.

Svetovanje strokovnjakov GI ZRMK

Na razstavnem prostoru Gradbenega inštituta ZRMK v hali A bodo potekala brezplačna svetovanja obiskovalcem sejma o gradnji, vzdrževanju, prenovi in bivanju  (www.gi-zrmk.si) vsak dan med 11. in 17. uro.

Strokovna predavanja in predstavitve

Vse dni sejma bodo na razstavno-svetovalnem prostoru Gradbenega inštituta ZRMK potekala krajša predavanja in predstavitve o trajnostni gradnji, demonstracijskem projektu trajnostne večstanovanjske pasivne stavbe v okviru mednarodnega programa FP7, projekta EE-HIGHRISE, energetska izkaznica stavbe ter mreženje in usposabljanje strokovnjakov za izdelavo energetskih izkaznic (www.energetskaizkaznica.si), energetski pregledi stavb, okoljsko in trajnostno vrednotenje stavb s predstavitvijo načel in postopkov zelenega (javnega) naročanja, t.j. smotrnih Energetska izkaznicaodločitev pri nakupu izdelkov ali storitev s poudarkom na okoljski prijaznosti in energetski učinkovitosti ob upoštevanju dolgoročnih koristi investicije, metodi LCA in LCC, nizkoenergijske in skoraj nič-energijske stavbe ter mednarodni projekti programa Inteligentna energija Evrope - IEE: YAECI (Kazalniki letnih stroškov za delovanje gospodinjskih aparatov - www.energijainaparati.si), NZEB 2021 (Skoraj nič-energijske hiše v Sloveniji - http://www.0energijskehiše.si/poglejte), RePublic (merila za prenovo javnih stavb v skoraj nič-energijskem standardu – http://www.republiczeb.org/) in Episcope (spremljanje energijskih prenov stanovanjskih stavb - www.episcope.eu), programa FP7: Highrise (demonstracijski projekt trajnostno načrtovane pasivne večstanovanjske stavbe - www.ee-highrise.eu), StorePet (nov izolacijski material za montažno gradnjo - www.storepet-fp7.eu), NewBEE (novi poslovni modeli in programska oprema - www.newbee.eu), ICECLAY (novi izolacijski materiali na osnovi mineralnih materialov - http://iceclay-fp7.eu/) in MESSIB (hranjenje energije v stavbah - www.messib.eu) ter projekt Cabee (trajnostno načrtovanje in vrednotenje stavb - www.cabee.eu) iz programa Alpski prostor, pri katerih bodo na voljo informacije in primeri o novih spoznanjih in razvojnih smernicah s področja trajnostne gradnje, okoljskih vidikih, energijski učinkovitosti, celovitem načrtovanju prenove stavbe.  

Manjše razstave

Manjše razstaveVsak dan bodo na voljo informacije in predstavitev demonstracijskega projekta trajnostne pasivne večstanovanjske stavbe (FP7, EE-HIGHRISE) s stališča projektiranja, izbire materialov in tehnologij do vgradnje in monitoringa. V sklopu  projekta bodo predstavljeni zelena streha, toplotno izolacijski materiali, sodobni sistemi krmiljenja in sistem ogrevanja in prezračevanja ter polnilnica za električne avtomobile.

Predstavljen bo tudi projekt YAECI -Kazalnik letnih stroškov energije za delovanje električnih gospodinjskih aparatov,ki nam pomaga pri lažji odločitvi pri nakupu, večji energijski učinkovitosti, prijaznosti do okolja in načrtovanju gospodinjskega proračuna. 

Kazalnik letnih stroškov energije za delovanje električnih gospodinjskih aparatovManjša razstava gospodinjskih aparatov z nameščenimi kazalniki, ki so nam v pomoč pri nakupu varčnih in do okolja prijaznih aparatov.

V zadnjih letih petih letih so Slovenijo prizadele številne poplave, ki so posledica obilnega dežavja. Zaradi obilnih padavin se sprožajo večji in manjši plazovi. Eden izmed ukrepov pri plazovih, pa tudi pri ostalih posegih v zemljino – gradbene jame, je tudi sidranje zemljine s trajnim geotehničnim vrvnim sidrom. Na razstavi bo predstavljeno sidro, načini sidranja in ostale mehanske lastnosti, ki zagotavljajo stabilnost zemljine.   

Predstavitev in podelitev okoljskega priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu

Znak kakovosti v graditeljstvu

Predstavljen bo tudi projekt Znak kakovosti v graditeljstvuV četrtek, 26. marca 2015, bodo v okviru slavnostne otvoritve Pomladnega sejma, najboljšim podeljena okoljska priznanja Znak kakovosti v graditeljstvu za leto 2015.

 

Strokovna delavnica za izvajalce gradbenih del

Strokovna delavnica za izvajalce gradbenih del

Strokovna delavnica z naslovom Kontrola kakovosti – pogoj za dobro izvedena dela, bo potekala v četrtek, 26. marec 2015, ob 11h v dvorani 2. Delavnica je namenjena izvajalcem gradbenih del, ki se prevečkrat srečujejo z nekakovostno pripravljeno dokumentacijo, javnim razpisom in pogoji dela pri gradnji in prenovi prometne in komunalne infrastrukture. Ob še tako zavzetem delu, dolgoletnih izkušnjah in visoki strokovnosti, se srečujejo z zahtevnimi izzivi, ki izhajajo iz geomehanskih presenečenj, projektnih pomanjkljivosti, neustreznih lastnosti materialov in tudi napak ob izvedbi. 

 

Vabljeni k ogledu programov:

  1. PROGRAM STROKOVNIH TER NEODVISNIH PREDSTAVITEV IN SVETOVANJ ZA OBISKOVALCE SEJMA V HALI A
  2. BREZPLAČNA SVETOVANJA NA ZELENEM ODRU V HALI B
  3. STROKOVNA DELAVNICA, KONTROLA KAKOVOSTI – POGOJ ZA DOBRO IZVEDENA DELA


 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.