Prireditve GI ZRMK na POMLADNEM SEJMU v Gornji Radgoni od 4. do 7. aprila 2013

04. april 2013

VABILO NA OBISK SEJMA

Gradbeni inštitut že več kot 20 let prireja na sejmu v Gornji Radgoni brezplačna, strokovna in neodvisna svetovanja za občane in stroko – celoten program je v priponki. Nasveti strokovnjakov Gradbenega inštituta ZRMK ne bodo samo splošni, ampak tudi konkretni. Morda živite v starejši stavbi, ki jo je treba statično utrditi ali zaščititi pred vlago, morda vas skrbi predvsem potresna odpornost stavbe. Novi pravilnik o toplotni zaščiti zahteva boljšo izolacijo, a se pri izvedbi lahko pojavi veliko težav. Upoštevati je treba še pravilnik o požarni zaščiti, ki utegne še dodatno vplivati na našo odločitev. Na sejma boste lahko izvedeli tudi, na kaj je treba paziti pri izbiri oken in zakaj je nakup »najboljšega okna« lahko stran vržen denar, če ni pravilno vgrajeno. Kot izvajalec projekta ENSVET je Gradbeni inštitut ZRMK poskrbel, da bodo obiskovalcem sejma vsak dan po osem ur na voljo energetski svetovalci za pomoč pri odločitvah, kako zmanjšati ali čim bolj racionalno načrtovati porabo energije za ogrevanje in pripravo tople vode, kakšen sistem ogrevanja ali hlajenja je pametno izbrati in še marsikaj. Na predavanjih boste lahko izvedeli, kako načrtovati energijsko učinkovito hišo in instalacije v njej, kakšna toplotna zaščita je potrebna, kako poskrbet za čim boljše bivalno ugodje in kako načrtovati prezračevanje prostorov, kakšne so prednosti sodobnih kurilnih naprav, solarnih sistemov in obnovljivih virov energije, kako odpravit toplotne mostove in plesni. Seznanili se boste lahko s samogradnjo sprejemnikov sončne energije, s prakso pri obnovi hiše in obratovanju fotovoltaične elektrarne, z izvedbami toplotnih črpalk in s cenovnimi razmerji med energenti in sistemi ogrevanja. V okviru svetovanja svetovalcev mreže ENSVET bo predstavljena še dejavnost Eko sklada, ki si prizadeva s kreditiranjem in subvencioniranjem spodbujati okolju prijazne naložbe, namenjene fizičnim in pravnim osebam.

Zelo aktualna bodo delavnice o trajnostni gradnji v teoriji in praksi. Predstavljena bo Pilotna uporaba meril za trajnostno gradnjo v okviru mednarodnega projekta Open House: poenoteni evropski metodi za trajnostno vrednotenje stavb na podlagi okoljskih, ekonomskih in družbenih kazalnikov. Strokovna delavnica Build up Skills Slovenija - Kako pravočasno do potrebnih znanj in veščin za izvajalce skoraj nič energijskih hiš? Ter ostali mednarodni projekti v sklopu predstavitve o Znanju za razvoj v gradbeništvu ter o tem kako najhitreje priti do potrebnih znanj in veščin za izvajalce skoraj ničenergijskih hiš. Potekalo pa bo tudi srečanje tekmovalcev v okviru projekta energetsko učinkovite soseske – kako varčevati z energijo v gospodinjstvih s pravilnimi bivalnimi navadami.

 

Preberi več

 
 
 

Koledar novic

 
april 2024
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.